border

Wat we bieden

Peuterspeelzaal Het Peutercollege & Kinderdagverblijf/ Buitenschoolse opvang het Talentencollege openen in augustus 2017 een nieuwe locatie: het Dierenrijk. In ons prachtig ingerichte pand aan de Hilledijk bevinden zich twee groepen voor de peuters van stichting Het Peutercollege en twee groepen voor reguliere kinderopvang van het Talentencollege. Daarnaast hebben wij een BSO voor kinderen tot 14 jaar. Wij willen een familiaire sfeer creëren waarbij de kinderen van verschillende groepen samen met elkaar spelen en eten. Bij ons kunnen kinderen Vers & Gezond eten, Leren & Groeien, Spelen en Ontdekken te midden van Dieren & Natuur.

Vers & Gezond eten

Dagelijks geven wij onze kinderen zelfgemaakte soep en eten ze heerlijk vers fruit. Wij gebruiken geen dierlijke ingrediënten zoals vlees en gelatine (E-nummers). We bakken elke dag samen met de kinderen onze eigen verse broodjes voor bij de soep en lunch en eten dan met alle kinderen in onze gezellige woonkeuken. Ook bakken wij wekelijks met de kinderen een lekkernij voor bij de thee of melk.

Leren & Groeien

Wekelijks krijgen de kinderen taalles in ons wereldlokaal, waarbij ze de Nederlandse themawoorden in een tweede taal geleerd krijgen. U kunt hiervoor als ouder kiezen uit de volgende talen: Turks, Marokkaans of Engels.

Dieren & Natuur

Om een huiselijke sfeer te creëren, hebben wij een knusse huisdierenkamer met o.a. konijntjes, vogels, vissen en cavia’s. Naast dat wij het leuk & gezellig vinden om huisdieren te houden, vinden we het belangrijk dat de kinderen veel kunnen leren door ze dagelijks om zich heen te hebben. Huisdieren vergroten het zelfvertrouwen van kinderen en zorgen voor verbinding. Het verzorgen van dieren werkt rustgevend en vergroot het verantwoordelijkheidsgevoel bij kinderen.

In onze grote natuurspeeltuin, van wel 200 m2 kunnen kinderen dagelijks op avontuur. Ze kunnen naar hartenlust spelen, ontdekken en ravotten en voor onze geit, vissen en kippen zorgen. Ook hebben we een moestuintje waar de kinderen hun eigen groente en kruiden kunnen verbouwen.

Spelen & Ontdekken

We hebben een geweldig knutselatelier waar de kinderen kunnen schilderen, lekker kunnen kliederen en hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

Omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen ook thuis met uitdagend en kwalitatief goed speelgoed kunnen spelen, hebben wij mooie speelGOED-kisten gemaakt die u tegen een kleine betaling kunt lenen.

border
border
Scroll To Top